Specialities

Kami berpengalaman dalam memasarkan hartanah seperti: Unit kediaman (Banglo, Semi D, Teres, Town House, Condominium, Apartment, Flat), Commercial Lot (Kedai, Pejabat), Tanah (Pertanian, Pembangunan, Industri) dan Industrial (Kilang)..

Saturday, August 16, 2014

Shah Alam, Seksyen 13 - Apartment Brunsfield untuk dijual

***Seksyen 13 Shah Alam***

***APARTMENT BRUNSFIELD***

Apartment untuk dijual

saiz: 595 kaki persegi
1 bilik / 1 bilik air
1 lot car park
rumah masih dalam keadaan baik

****************************************

sesuai untuk dibuat pelaburan - permintaan untuk sewaan tinggi

kemudahan di sekitar seperti:
-MSU Universiti, PTPL Kolej, Politeknik Shah Alam,
UiTM Shah Alam, UNISEL
-Tesco Extra, Tesco Hypermarket, Giant
Hypermarket, Space U8 Shopping Mall
-Stadium Shah Alam, Stadium Melawati Shah Alam,
Pusat Akuatik Shah Alam, Kelab Shah Alam, Extreme Park
-Shell, Petronas, Caltex
-Stesen KTM Komuter Batu 3, bas dan teksi juga ada
-kedai runcit, kedai makan, kopitiam, restoran

Jaringan jalanraya berdekatan termasuk:
ELITE Highway, Lebuhraya Persekutuan, NKVE
Highway, KESAS highway, Guthrie Highway, LATAR
Highway


Harga RM225,000

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila
hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Klang, Bukit Tinggi, Jalan Batu Nilam 15 - flat kos rendah untuk dijual! Bawah Market Value.


Flat kos rendah untuk dijual di Bukit Tinggi, Klang
JALAN BATU NILAM 15, BUKIT TINGGI, KLANG

Tingkat atas sekali
3 bilik / 1 bilik air / 1 tandas
keluasan 650 kaki persegi
keadaan rumah masih basic dan dalam keadaan baik

BUMI LOT

sesuai untuk dibuat pelaburan - ada penyewa sekarang

kemudahan yang ada berhampiran termasuk:
- kedai runcit, kedai makan
- sekolah rendah dan menengah
- surau
- Petronas, Shell, Caltex
- Giant Hypermarket
- Bank-bank

Jaringan jalanraya yang banyak melalui Persiaran Raja Muda, Persiaran Tengku Ampuan Rahimah
-senang nak ke Port Klang, Shah Alam, Subang Jaya

Harga RM69,000 (boleh runding)
*loan dan lawyer kami boleh uruskan

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Wednesday, August 6, 2014

Bandar Tun Hussein Onn, Cheras - rumah teres 2 tingkat untuk dijual


Rumah teres dua tingkat untuk dijual - unit tengah

BANDAR TUN HUSSEIN ONN, CHERAS, KUALA LUMPUR

luas tanah: 24x75
4 bilik / 3 bilik air
rumah ada sedikit renovation di bahagian belakang rumah

FREEHOLD, NON BUMI

berdekatan dengan sekolah rendah dan menengah

kemudahan lain yang ada berdekatan:
kedai makan, restoran, kedai runcit, 7-eleven
Petronas, Shell, Petron
bas dan teksi ada berdekatan
AeonBig, Aeon Shopping Mall

Highway berdekatan termasuk SILK Highway, Highway Lekas, SKVE Highway
senang nak ke kawasan berdekatan seperti Kajang, Bangi, Semenyih, Cheras, Taman Len Sen, Pandan Indah

Harga RM650,000 (boleh runding)

Jika berminat atau ade sebarang pertanyaan sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Subang Jaya, USJ 1, Flat Angsana Blok C untuk dijual


Flat Angsana USJ 1 untuk dijual
Blok C, tingkat 6
keluasan 650 kaki persegi

3 bilik / 1 bilik air / 1 toilet
BUMI LOT

sesuai untuk dibuat pelaburan - demand utk sewaan amat tinggi

kemudahan yang terdekat termasuk:
kedai makan, kedai runcit, 7-eleven
bank
sekolah rendah dan menengah
Mydin Mall, Giant Hypermarket, The Summit Shopping Complex
perkhidmatan bas dan teksi juga ada tersedia

Harga RM75,000 SOLD

Jika berminat sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Tuesday, July 1, 2014

Shah Alam, Puncak Perdana - townhouse untuk disewa - tingkat bawah


Rumah town house untuk disewa
PUNCAK PERDANA - DEKAT UITM PUNCAK PERDANA
tingkat bawah
3 bilik/ 2 bilik air
rumah basic tiada furniture

kemasukan bulan Ogos 2014
sewa bulanan RM850

total deposit = RM 3,075
(2+1+ bil utiliti + agreement)

TENANTED

kemudahan berdekatan termasuk kedai runcit dan kedai makan, khidmat pengangkutan awam seperti bas dan teksi tersedia, UiTM Puncak Perdana (jarak jalan kaki)

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Thursday, June 19, 2014

Ejen Hartanah vs Broker?

Assalammualaikum semua,

Alhamdulillah dan terima kasih banyak-banyak diucapkan kepada pengunjung blog ini dan yang masih setia menyokong saya tanpa jemu. Terima kasih semua.

Untuk entri kali ni, ia agak berbeza sedikit berbanding entri-entri sebelum ni di mana saya akan menerangkan perbezaan antara Broker dan Ejen Hartanah. Sebelum itu, kita kena tahu siapakah mereka ini?!!
Mereka ialah individu atau orang perantaraan atau orang tengah atau orang yang menguruskan hal-hal penjualan dan pembelian hartanah. Orang inilah yang bertanggungjawab dalam memasarkan sesuatu hartanah sama ada dari segi JUAL ataupun SEWA.


Selalunya kita akan berurusan dengan Ejen Hartanah atau Broker ni apabila kita menghubungi nombor telefon mereka setelah melihat iklan-iklan hartanah seperti di internet, surat khabar, majalah dan seumpamanya. Kebanyakan iklan hartanah yang kita lihat di pasaran adalah iklan dari Ejen Hartanah atau Broker.

Siapa itu Ejen Hartanah? Siapa itu Broker? Kita kena kenal dulu siapa mereka (latar belakang) sebelum membuat sebarang pembayaran (booking/deposit) atau urusan yang selanjutnya. Kita boleh selidik mereka sama ada sebelum atau semasa proses 'viewing' hartanah yang kita minati itu. Ok, apakah perbezaan antara individu-individu tersebut? Saya akan terangkan secara kasar apa itu Ejen Hartanah dan apa itu Broker.

Agent Hartanah
Individu yang bertindak berdasarkan peraturan dan undang-undang yang telah ditetapkan di bawah Lembaga Penilaian, Pentaksir dan Ejen Hartanah Malaysia (LPPEH).
* Badan ini yang sentiasa memantau tingkah laku semua Ejen Hartanah yang berada di luar sana

Antara ciri-ciri Ejen Hartanah yang boleh kita tahu latar belakangnya adalah melalui Kad Nama, Nama Syarikat, Alamat Pejabat, Nombor Telefon Pejabat, Email atau Laman Web, berapa lama pengalaman Ejen itu sendiri, rangkaian kawasan yang dijaga dan seumpamanya. Melalui info-info yang ada tu, kita boleh tahu sama ada Ejen dan syarikatnya itu berdaftar atau tidak dengan LPPEH.

Kita sepatutnya mengetahui dengan siapa kita berurusan. Adakah dengan orang yang layak atau specialist dalam bidang Jual Beli Hartanah?. Itu yang perlu kita titikberatkan supaya boleh meminimumkan sebarang risiko ke atas diri kita.

Maka, bila ada undang-undang yang sentiasa memantau tingkah laku Ejen itu, secara tidak langsung  kerja yang dilakukan akan lebih jujur dan telus. Kepercayaan ke atas mereka juga boleh diletakkan kerana mereka terikat dengan undang-undang yang ada jika ada sebarang masalah berlaku ketika dalam proses pembelian sesuatu hartanah.

Broker
Individu yang bertindak TANPA terikat mana-mana peraturan dan undang-undang di bawah Lembaga Penilaian, Pentaksir dan Ejen Hartanah

Seorang Broker pula tidak berdaftar dengan mana-mana syarikat atau syarikatnya tidak berdaftar dengan LPPEH. Jika tidak berdaftar dengan mana-mana badan Perlembangaan, maka segala tindakan atau urusannya boleh diragui.

Bila mana kita berurusan dengan seseorang yang tidak terikat dengan mana-mana peraturan, maka risikonya akan terletak pada diri kita sendiri. Risiko dari apa?? Risikonya ialah jika berlaku sebarang 'fraud' atau penipuan ketika proses pembelian sesuatu hartanah itu. Sebagai contoh, kita dah bayar duit booking atau "Earnest Money" kepada broker tu sebagai tanda kita serius nak beli hartanah tersebut. Keesokkannya, kita nak follow-up dengan Broker tu untuk update status pembelian, terus tak dapat hubungi atau hilang entah ke mana. Jadi, dekat siapa untuk kita mengadu? Apa yang boleh kita buat? Bagaimana dengan nasib kita? Duit dah melayang, rumah tak dapat.

Itu yang saya ingin titikberatkan di mana jika berlaku sebarang penipuan, kita ada tempat untuk membuat aduan dan tindakan seterusnya. Ejen Hartanah adalah individu yang paling sesuai untuk kita percaya serta seseorang yang boleh bertanggungjawab dalam menguruskan hal-hal pembelian hartanah yang anda idamkan.

Kesimpulannya, Ejen Hartanah vs Broker? Siapa yang anda patut percaya?!!!
Renung-renungkan...

Sekian

Wednesday, May 14, 2014

Klang, Meru, Taman Saujana Meru - teres 1 tingkat untuk dijual


Rumah teres satu tingkat untuk dijual - unit tengah
TAMAN SAUJANA MERU, MERU, KLANG

4 bilik / 2 bilik air
standard unit
luas tanah 20x92 (saiz tanah yang besar)

rumah baru berusia 2 tahun
kawasan perumahan yang masih baru - kejiranan yang bagus, mesra dan harmoni
berdekatan dengan jalan utama

kawasan yang berpotensi untuk jadi tempat utama
harga dijangka akan naik lagi disebabkan akan ada Highway baru yang susur keluarnya terus ke kawasan Kapar

kemudahan yang ada berdekatan:
Masjid, Surau, kedai runcit, kedai makan, pasar malam, Econsave, NSK Supermarket, RHB Bank, Maybank, Petronas, Shell, BHP, sekolah rendah dan menengah, sekolah agama, Stesen Bas Klang Sentral, Tesco Setia Alam, Giant Hypermarket, Setia City Mall

kemudahan akses melalui:
Jalan Meru, Jalan Kapar, Highway NKVE, Highway Syapadu
8 minit ke Setia Alam
15 minit ke Bandar Klang, Shah Alam, Port Klang
20 minit ke Subang Jaya, TTDI Jaya
25 minit ke Tropicana, Damansara, Petaling Jaya, Kelana Jaya, Puchong
50 minit ke Kuala Lumpur

Harga RM260,000 SOLD

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Monday, May 12, 2014

Shah Alam, Seksyen 7, Jalan Kristal - rumah teres 2 tingkat untuk dijual


Rumah teres 2 tingkat untuk dijual
SEKSYEN 7 SHAH ALAM

luas tanah: 20x70
4 bilik / 3 bilik air
ada kitchen cabinet, lampu, kipas, air-cond
car porch boleh muat 2 kereta dlm satu masa

rumah tidak mengadap rumah lain - ada extra parking
kawasan kejiranan yang aman dan selesa

kemudahan yang ada:
Masjid baru Seksyen 7, UITM, UNISEL, Aeon Shopping Mall Bukit Raja, Tasik Seksyen 7, Sekolah Rendah dan Menengah, kedai runcit, kedai makan, kopitiam, restaurants, 7-eleven, Bank, Petronas, Shell

kemudahan akses:
Syapadu Highway, NKVE Highway, Federal Highway
10 minit ke Klang
15 minit ke Setia Alam, Subang Jaya, Bandar Sunway
20 minit ke Damansara, Petaling Jaya, Tropicana, Kelasna Jaya
25 minit ke Puchong, Seri Kembangan
35 minit ke Kuala Lumpur

Harga RM580,000

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Shah Alam, Seksyen 19 - Flat PKNS untuk dijual


Flat untuk dijual
SEKSYEN 19, SHAH ALAM - FLAT PKNS

Blok 7, tingkat 5
3 bilik / 1 bilik air / 1 tandas
keluasan 626 kaki persegi
rumah basic je.
ada grill, lampu dan kipas

sesuai untuk dibuat pelaburan
demand untuk sewaan tinggi - pelajar universiti/kolej, bujang bekerja, pasangan yang baru berkahwin

kemudahan yang ada:
surau, bas dan teksi, sekolah rendah dan menengah, Shell, Petronas, Hotel D'Palma, Klinik SALAM, kedai runcit, kedai makan, kopitiam, 7-eleven, pasar malam, Stesen KTM Komuter Shah Alam, Uptown Shah Alam, AeonBig Seksyen 23, CIAST,

kemudahan akses:
Federal Highway, KESAS Highway, LKSA Highway, Guthrie Highway
10 minit ke Bandar Shah Alam, Putra Height, Subang Jaya
15 minit ke Klang, Bandar Sunway, Puchong
20 minit ke Petaling Jaya, Damansara
35 minit ke Kuala Lumpur

Harga RM95,000

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila hubungi ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih

Friday, May 9, 2014

Kuala Selangor, Jeram, Kampung Sungai Sembilang - rumah sesebuah (banglo) satu tingkat untuk dijual.!


Rumah sesebuah (banglo) satu tingkat untuk dijual - corner unit

KG SUNGAI SEMBILANG, JERAM, KUALA SELANGOR
berhampiran dengan Pantai Remis

keluasan tanah 5,500 kaki persegi
keluasan rumah dalam 2,500 kaki persegi

3 bilik / 3 bilik air
FREEHOLD

rumah design sendiri dan masih dalam keadaan baik
suasana persekitaran yang aman damai
berdekatan dengan jalan besar - 5 minit berjalan kaki

kemudahan terdekat:
Petronas, kedai runcit, kedai makan, Masjid, sekolah

10 minit ke Pekan Kapar Klang
15 minit ke Pekan Kuala Selangor, Tesco, Pejabat Tanah Kuala Selangor
20 minit ke LATAR Highway / Guthrie Highway
30 minit ke Bandar Klang, Shah Alam

Harga RM250,000

Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan sila hubungi
ZIMIR 016-210 4919

Terima kasih